Sportski priznali poraz: Veliki rival prvi čestitao Interu
Foto - EPA

Juventus uputio čestitku

Sportski priznali poraz: Veliki rival prvi čestitao Interu

M. Šljivak

Ekipa Intera novi je prvak Italije.

Nakon devet godina dominacije torinskog Juventusa, Nerazzurri su uspjeli četiri kola prije kraja ove sezone da osiguraju naslov prvaka i to nakon 11 godina čekanja.

Do naslova je Inter stigao nakon što je Sassuolo remizirao sa Atalantom (1:1), te je na taj način postalo jasno da niko do kraja sezone ne može stići ekipu iz Milana koja je mogla početi sa slavljem.

Prva čestitka stigla je od bivšeg šampiona Juventusa koji je na Twitteru sportski priznao poraz ove sezone.

"Čestitke Interu na osvajanju titule prvaka Italije za sezonu 2020/2021", poruka je iz Torina.

Ovo je ekipi Giuseppe Meazze ukupno 19. naslov prvaka Serije A u historiji, a trebalo je više od decenije da prekinu dominaciju Juventusa.

Prethodni trofej su osvojili predvođeni Joseom Mourinhom 2010. godine, kada su uzeli trostruku krunu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, navijači Intera slave na društvenim mrežama i ovo je svakako veliki trenutak za njih.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Babuka1
Gospodski kao i uvijek. Bez plakanja kmekanja na sudije, stele i tako dalje. Ljudi zasluzeno uzeli titulu i dobili cestitku od gospode.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi