Udinese rastužio velikane: Potpisao igrač kojeg traži pola Evrope
Foto: EPA

Još dugo u klubu

Udinese rastužio velikane: Potpisao igrač kojeg traži pola Evrope

Italijanski prvoligaš Udinese osigurao je potpis izvrsnog fudbalera koji je na meti "pola Evrope".

Daleko najveća zvijezda u Udineseovom timu je Rodrigo de Paul. Iza sebe ima sjajnu sezonu i prilično je duga lista klubova koji ga že le, ali od eventualnog transfera, čini se, neće biti ništa ove sezone.

Sa sjajnom 'desetkom' Udinese je dogovorio potpisivanje novog ugovora koji će De Paula za Zebre vezati sve do ljeta 2024. godine, a to je posebno obradovalo trenera Igora Tudora koji u Argentincu vidi glavnog kreativce svoje momčadi.

"Željeli smo pokazati Rodrigu koliko ga cijenimo, ali istovremeno i konsolidirati momčad. Produžit ćemo ugovore s još nekim fudbalerima", poručio je Udineseov direktor Pierpaolo Marino.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovog ljeta Udinese je odbio nekoliko ponuda za De Paula, u jednom trenutku je djelovalo da je transfer u Milan pitanje dana, ali u međuvremenu ostao je u klubu i kao nagradu dobio poboljšani ugovor.

De Paulova tržišna vrijednost se u ovom trenut ku procjenjuje na 25 miliona eura. Ovaj fudbaler također je postao i standardni član nacionalnog tima Argentine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi