Ništa od bh. derbija u Italiji: Korona odgodila još jednu utakmicu

Trebalo se igrati danas

Ništa od bh. derbija u Italiji: Korona odgodila još jednu utakmicu

Eldar Ganibegović

Danas se trebala igrati utakmica 19. kola Serije A između Udinesea i Salernitane, ali od toga neće biti ništa.

Razlog tome je određeni broj zaraženih koronavirusom u Salernitani, a ovom klubu je jučer naređeno da ne smije putovati redovnom linijom.

Prvo je potvrđen jedan slučaj zaraze, nakon čega su napravili još testova pa je broj bio i veći.

Nisu navedena imena onih koji su zaraženi, pa tako ne znamo da li je među pozitivnim fudbalerima i naš napadač Milan Đurić.

Duel na Dacia Areni trebao se igrati od 18:30 sati i trebao je biti svojevrsni mini bh. derbi, s obzirom na to da za domaći tim nastupa i bivši reprezentativac naše zemlje, Mato Jajalo.

Nakon 18 odigranih kola Udinese se nalazi na 14. poziciji s 20 bodova, dok je Salernitana posljednja sa svega osam, pet manje od Spezie koja je prva u sigurnoj zoni.

Za danas su na rasporedu još dvije utakmice u Italiji.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Na Luigi Ferraris stadionu Genoa će dočekati Atalantu, dok će Juventus u Torinu biti domaćin Cagliariju.

Obje utakmice igraju se od 20:45 sati.

Top Komentari

Lewa_9
"Bh. derbi"? hahahahahahahahahahahah
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi