"Udružili se Crnogorac i Bosanac, poskočili Srbi"
Zakarić je u debiju iskoristio maestralnu asistenciju kakva se rijetko viđa

U Partizanu oduševljeni Zakarićem

"Udružili se Crnogorac i Bosanac, poskočili Srbi"

Crnogorski internacionalac u dresu Partizana Marko Janković oduševljen je debitantskim nastupom našega Gorana Zakaraća.

Novinar Mozzartsporta Aleksandar Joksić u tekstu "Eho Partizanove pobjede u Danskoj" sumirao je utiske nakon trijumfa Partizana nad Nordsjaellandom 2:1 konstatirajući kako je najbolja akcija tima Zorana Mirkovića izvedena za drugi pogodak Zakarića kada ga je maestralno dodavanjem "krivim okom" uposlio Janković.

"Novajlja Goran Zakarić je bio neprestana prijetnja po lijevom, a starosjedelac Marko Janković po desnom boku. Još kad su udružili snage, Crnogorac poslužio Bosanca, odmah su poskočili Srbi na stadionu, shvativši da se njihovi snovi pretvaraju u stvarnost poslije akcije za 2:0", napisao je Joksić.

Janković nije želio da ističe svoje zasluge kod gola iako je svjestan da je asistirao kako samo vrhunski znalci mogu.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Dobra je bila asistencija, mada je važnije što smo ostvarili odličan rezultat. Ostaje žal što smo pomalo naivno primili gol, iz situacije kad smo na sredini terena mogli da uzmemo loptu. Sad moramo da se spremimo za revanš protiv mlade ekipe, željne dokazivanja“, kazao je Janković i dodao:

„Bitno je da se onakav pas kruniše golom. Drago mi je zbog Zakarića, poentirao je na prvoj utakmici, neka nastavi tako. Izgledali smo dobro, osjeća se nova energija sa novim trenerom. Nadam se da će nam se forma kretati uzlaznom putanjom“.

Top Komentari

casimiro
bravo zaka!!pa zeljo je korektan prema njemu bio,vratio ga iz mrtvih,kad je bio totalno van forme dosao je u zelju!a to sto nisu htjeli da ga puste dzaba to je normalna stvar!
9 3
Amel
Kvalitetan tekst, kao i uvijek.
5 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti