UEFA ažurirala listu: Ovo su mogući protivnici BiH u baražu

Kompletirano sedmo kolo

UEFA ažurirala listu: Ovo su mogući protivnici BiH u baražu

A. Čaušević

Kompletirano je sedmo kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati u 12 gradova Starog kontinenta. 

Bosna i Hercegovina je pobijedila Finsku s 4:1, ali i dalje nije na poziciji koja bh. reprezentaciji donosi direktan plasman na EURO kroz grupnu fazu. 

Zahvaljujući prvom mjestu u Ligi nacija Zmajevi imaju zagarantovan baraž, a UEFA je nakon sedmog kola ažurirala listu mogućih učesnika baraža. 

BiH će se eventualno takmičiti u baražu Lige B, a mogući protivnici trenutno su Vels, Sjeverna Irska, te jedna od selekcija Bugarske, Mađarske, Rumunije i Izraela. 

Iz Lige A u baražu su trenutno Švicarska, Island te dvije od selekcija Bugarske, Mađarske, Rumunije i Izraela.

U Ligi C prema trenutnom stanju stvari u play-offu su Škotska, Norveška, Srbija te jedna od selekcija Bugarske, Mađarske, Rumunije i Izraela.

Učesnici baraža iz Lige D nakon 7. kola su Gruzija, Sjeverna Makedonija, Kosovo i Bjelorusija.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Koja od selekcija između Bugarske, Izraela, Mađarske i Rumunije će u koju Ligu će odrediti naknadni žrijeb. 

Žrijeb baraža na programu je 22. novembra, a polufinale i finale se igraju 26. i 31. marta 2020. godine.

Top Komentari

Lud
**** lud zbunjenog ....
6 1
MirzaBarucic
Sve ove repke GLAT možemo dobiti
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi