UEFA utakmicu u Novom Sadu stavila pod posebnu lupu: Domaćin neće biti selekcija Srbije
FOTO: EPA

Kvalifikacije za EURO 2024. godine

UEFA utakmicu u Novom Sadu stavila pod posebnu lupu: Domaćin neće biti selekcija Srbije

Haris Zilić

Nastavljaju se kvalifikacije za EURO 2024. godine, a danas se igra preostalih sedam mečeva prvog kola. UEFA je jedan duel stavila pod posebnu lupu.

To je meč između Bjelorusije i Švicarske u okviru grupe I, a vjerovatno se pitate koji je razlog?

Zbog dešavanja posljednjih godinu dana u Rusiji i Bjelorusiji, reprezentacija Bjelorusije ne može domaće utakmice igrati u svojoj državi.

Morali su Bjelorusi potražiti zamjenski teren i odluka je pala na Novi Sad.

Dakle, Bjelorusija će u Srbiji dočekati Švicarsku.

Poznate su od ranije tenzije koje imaju reprezentativci Švicarske Granit Xhaka i Xerdan Shaqiri sa navijačima Srbije, ali i igračima pa je UEFA u strahu da ne bude novih trzavica na stadionu bez obzira što protivnik nije selekcija Srbije.

Oglasi

Švicarci su u ovom duelu veliki favoriti, ali počelo se govoriti više o stvarima koje nemaju veze sa sportom nego o samoj utakmici.

Iz švicarskog i bjeloruskog tabora nisu puno komentarisali pojedine natpise, jednovstavno dolaze da odrade utakmicu kako to i treba da bude sportski.

Bjelorusija će u Novom Sadu vjerovatno dočekati i selekciju Kosova koja je također u ovoj grupi pa će i ta utakmica biti na radaru UEFA-e.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Pored Švicarske, Bjelorusije i Kosova u grupi I još su Izrael, Andora i Rumunija.

Pored meča Bjelorusija - Švicarska u prvom kolu večeras sastaju se Izrael- Kosovo i Andora - Rumunija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi