UEFA će izgubiti strpljenje: Ponovo otkazan meč Prištine u Evropi

Lincoln ide dalje?

UEFA će izgubiti strpljenje: Ponovo otkazan meč Prištine u Evropi

Edmir Škorić

Trebalo je u 18 sati da počne utakmica Lincolna i Prištine na Gibraltaru, no otkazana je jer su u redovima gostiju brojni igrači pozitivni na Covid-19.

UEFA je jednom već pogurala Prištinu i otkazala prvu utakmicu preliminarne runde kvalifikacija za Evropsku ligu na Gibraltaru jer je predstavnik Kosova imao osam pozitivnih na koronavirus u svojim redovima.

Zatim je dozvoljeno Kosovarima da pozovu igrače iz domaćeg prvenstva kako bi samo odigrali utakmicu, ali i zamjenski igrači su testirani pozitivno na Covid-19.

Iako su bili negativni prije polaska na ovo putovanje, kasnije su pred utakmicu testovi pokazali da su sedmorica pozitivni.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Utakmica Lincoln - Priština stoga je opet otkazana, a sada bi UEFA mogla da izgubi strpljenje i da dodijeli pobjedu Gibraltarcima zvaničnim rezultatom 3:0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi