UEFA danas raspravlja o važnim stvarima za evropski fudbal
Foto - EPA

Nekoliko je zanimljivih ideja

UEFA danas raspravlja o važnim stvarima za evropski fudbal

M. Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) danas će održati novi sastanak sa svojim članicama na kojem će se raspravljati o nastavku fudbalskih takmičenja širom Evrope.

Pandemija koronavirusa potpuno je paralizovala svijet sporta. Fudbal se već gotovo mjesec dana ne igra, a danas će UEFA na videokonferenciji skupa sa nacionalnim savezima raspavljati o nastavku sezone.

UEFA će predložiti da se prvenstva nastave. Independent tvrdi da se uopšte neće razgovarati o eventualnim otkazivanja sezone i da će se učinti sve kako bi se takmičenja širom Evrope završila.

Jednostavno, ako bi se prekinula takmičenja klubovi bi imali ogromne financijske gubitke. Mnogi od njih ne bi ni preživjeli, pa je UEFA odlučna da se sezone nastave i opcija je nastavak utakmica početkom maja.

UEFA je također spremna prihvatiti da se finala Lige prvaka i Evropske lige igraju bez prisustva publike, a svi su više nego uvjereni da će se sezone okončati.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Spremni su Savezi čak i kasnije početi nove sezone kako bi se ove okončale i kako bismo dobili prvake i timove koji će igrati evropska takmičenja.

Vrlo je vjerovatno da će fudbal širom Evrope krenuti početkom mjeseca maja i izgledno je da će se završiti bez prisustva navijača.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi