Grci likuju: UEFA kaznila Dinamo, najgore će biti navijačima Modrih

Prvak Hrvatske ispao od Modrih

Grci likuju: UEFA kaznila Dinamo, najgore će biti navijačima Modrih

Admin Čaušević

Dinamo je u Atini prošao kroz svoju najtežu evropsku noć. Najpaklenije gostovanje do sada za Modre se pokazalo kao neprelezna prepreka, a poslije toga je stigla i kazna od UEFA-e.

Imao je Dinamo prolaz u svojim rukama sve do sudijske nadoknade kada su Modri primili dva gola, a posebno je bio bolan onaj drugi kojeg je zabio Domagoj Vida nakon što je Dominik Livaković odbranio penal.

Nakon što se utakmica na Opap Areni završila grčki mediji su se raspisali o UEFA-inoj kazni za Dinamo, a razlog su naravno dešavanja kada je smrtno stradao navijač AEK-a.

Skupu cijenu će naravno platiti navijači Dinama koji su dobili zabranu odlaska na gostujuće mečeve do kraja sezone u evropskim takmičenjima.

UEFA je obrazložila svoju odluku događajima koji su doveli do ubistva Michalisa Katsourisa i okarakterizirala gostujuće navijače Dinama kao "visokorizične" te zbog svega smatra legitimnim da kazni Zagrebpčane.

Oglasi

Ujedno je UEFA-a od hrvatskog kluba zatražila bolji plan za otklanjanje pojava nasilja vezanih za njegov navijački pokret, dok su zatražena i detaljni klupski izvještaji.

Nije poznato da li je Dinamo novčani kažnjen zbog svega šta se dešavalo, a tu informaciju nisu objavili ni Grčki mediji.

Prvo gostovanje koje će propustiti navijači Dinama je ono u play-offu za Europa ligu gdje će prvak Hrvatske za rivala imati Spartu iz Praga.

Oko 100 navijača koje su priveli Grci su i nakon saslušanja ostali u istražnom zatvoru te nema naznaka kada bi mogli pušteni na slobodu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grčka policija intenzivno istražuje šta se dešavalo kobne noći, a među posljendjim uhapšenim je 43-godišnji navijač Panathinaikosa sa debelim dosjeom.

Podsjećanja radi, nakon poraza 1:2 i gola u 90. minuti u Zagrebu, Dinamo je u Atini imao 0:2 sve do sudijske nadoknade kada su izabranici Igora Bišćana totalno zakazali te su primili dva gola i na kraju su eliminisani iz Lige prvaka.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Drakula
Prvak Hrvatske ispao od modrih. Jah
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti