UEFA donijela odluku o plasmanu klubova u Evropu!
Foto - EPA

Gledat će se trenutni plasman na tabeli

UEFA donijela odluku o plasmanu klubova u Evropu!

M. Šljivak
Teme:

Sjednica Izvršnog odbora Evropske fudbalske federacije (UEFA) održana je danas.

Na videokonferenciji UEFA je raspravljala o završnici evropskih takmičenja, a odlučeno je da će se plasman u evropska takmičenja, ako se sezona ne okonča, odlučivati po ostvarenim rezultatima ove sezone.

To znači da će iz klubovi po aktuelnom plasmanu na tabeli ići u evropska takmičenja za narednu sezonu, a ne po koeficijentu kao što se prethodnih dana najavljivalo.

U slučaju da neko od klubova ima manji broj odigranih susreta u borbi za Evropu, bit će primjenjivan sistem prosjeka poena po utakmici i na taj način će se odrediti konačan plasman.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naravno, učinit će se sve kako bi se sezone okončale i plan je da se takmičenja u ligama završe do 3. augusta.

Svi se nadamo da će fudbalske sezone da se nastave, no mnogo toga će odlučivati i daljni razvoj koronavirusa.

Top Komentari

ZukaZu
Ponadali se strumfovi da se naslađuju, kao i oni maleni iz z. Mostara.... SARAJEVO IGRA LIGU ŠAMPIONA!
3 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi