UEFA se oglasila, razloga za brigu nema : "Ta vijest je lažna!"

Brazilci izmislili vijest o tome da se ne igra ni 2021.

UEFA se oglasila, razloga za brigu nema : "Ta vijest je lažna!"

Edmir Škorić
Teme:

Mnoge je jučer zabrinula vijest kako je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) od UEFA-e zatražila da obustavi nogomet do kraja 2021. godine.

Brojni svjetski mediji objavili su vijest koja je uistinu zabrinjavajuća, a sve je počelo od jednog brazilskog magazina koji je izvijestio da je WHO na videokonferenciji s UEFA-om i klubovima saopštio da sve nogometne aktivnosti moraju biti otkazane do kraja 2021. godine.

Drastična mjera trebala bi se temeljiti na objašnjenju dvojice epidemiologa da se u Evropi na jesen očekuje novo izbijanje koronavirusa, no UEFA je ipak ubrzo smirila stvari, demantiravši takve napise.

"To nije istina. WHO nikada nije sugerirao da se nogomet ne treba igrati do kraja 2021", poručeno je iz UEFA-e.

Predviđeno je da se izvršni odbor UEFA sastane u četvrtak, a u utorak je održana videokonferencija s predstavnicima svih 55 članica.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Odlučeno je da se završi sezona, dok će UEFA odlučiti šta i kako s onima koji ne budu u mogućnosti zavšiti takmičenje, poput recimo Nizozemske, gdje je zabrana nogometa na snazi do 1. septembra.

Savjetodavna kompanija KPMG procjenjuje da bi prvih pet evropskih liga izgubilo 4,1 milijardu eura da se sezona sada završi. Ali ako bi se desilo da sljedeće godine ne bude nogometa, kao prema lažnoj vijesti brazilskog magazina, onda bi kolaps, smatraju, bio neizbježan.

Top Komentari

Darkwood
Kako vako volite da kenja.te sa naslovom...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti