UEFA zadala novi žestok udarac Rusiji

Definitivno neće biti u žrijebu

UEFA zadala novi žestok udarac Rusiji

E. Škorić

Ruski nogomet pretrpio je novi težak udarac, pošto je UEFA odlučila da njenu reprezentaciju izbaci iz žrijeba za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Prvi čovjek Nogometnog saveza Ukrajine Andrij Pavelko objavio je tu informaciju, iako ju tek treba ozvaničiti krovna kuća evropskog nogometa.

"Rusi jednostavno nemaju za šta da se pripremaju. Rusije neće biti 9. oktobra u Frankfurtu. Barem do 2024. godine neće imati službena međunarodna nogometna takmičenja. EURO 2024. će biti održan bez Rusije", objavio je Pavelko.

Rusija je suspendovana iz svih međunarodnih takmičenja nakon početka rata u Ukrajini, zbog čega nije igrala baraž za odlazak na Svjetsko prvenstvo i shodno tome, nije imala priliku da se izbori za svoje mjesto u Kataru.

Uostalom, klubovi iz Rusije izbačeni su iz evropskih takmičenja i neće igrati do daljnjeg, a sada je stigla i vijest o propuštanju još jednog velikog takmičenja.

Inače, žrijeb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo biće održan 9. oktobra u Frankfurtu.

EP za dvije godine igrat će se u Njemačkoj i to u Berlinu, Minhenu, Dortmundu, Gelsenkirchenu, Stuttgartu, Hamburgu, Dusseldorfu, Koelnu, Leipzigu i u Frankfurtu.

Svoje rivale u borbi za EP 9. oktobra saznaće i reprezentacija BiH, koju u petak očekuje duel sa Crnom Gorom u Ligi nacija i u slučaju pobjede ovjerićemo prvo mjesto i povratak u Ligu A Lige nacija, ali i dobićemo povoljniju poziciju u šeširima u kojima će se naći nacionalni timovi za žrijeb kvalifikacijskih grupa za EP.

U međuvremenu, i dalje je snazi dogovor o odigravanju prijateljske utakmice između Rusije i BiH, koja je planirana za 19. novembar, ali s kojom se ne slažu mnogi u BiH, kao niti brojni reprezentativci naše zemlje.

Ova odluka izazvala je buru komentara i negodovanja bh. javnosti jer niko ne želi da se igra utakmica protiv Rusije dok još uvijek traje rat u Ukrajini, a jasno je da bi takva odluka mogla samo da našteti bh. reprezentaciji.

Top Komentari

hotonjskimaher
A VICO debil zakazuje prijateljske sa debilima . Pa što Srbija ne igra sa njima prijateljsku ionako su braća po krvi . ??
7 0
denimen9
A jest grohnula Rusija, pa svi ih deru šta je ovo ccc
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi