UEFA-ini dvostruki aršini: Jednim odgodili, a druge natjerali da igraju po snijegu

Odluka sa dosta kontroverzi

UEFA-ini dvostruki aršini: Jednim odgodili, a druge natjerali da igraju po snijegu

Admin Čaušević
Teme:

UEFA slovi za najorganizovaniju asocijaciju u svijetu fudbala, međutim uvijek ima propusta. 

Utakmice u UEFA-inim takmičenjima se odgađaju u ekstremnim slučajevima. Poznata je scena sa Evropskog prvenstva kada je Christian Eriksen umalo preminuo zbog srčanog udara, ali svejedno meč nije bio odgođen.

U srijedu navečer je zbog obilnih padavina u Bergamu odgođen susret Lige prvaka između Atalante i Villarreala te će biti odigran večeras od 19 sati.

Dva sata uoči utakmice Bergamo je pogodila snježna mečeva, organizatori su dali svoj maksimum, čistili su teren, crtali linije, ali jednostavno uslova za igru nije bilo.

Ipak, istovremeno UEFA je odlučila da se jedan drugi susret odigra, iako su praktično uslovi bili kao u Italiji.

U pitanju je bio susret Lige prvaka za žene između Breidablika i ženskog tima Real Madrida koji se igrao na Islandu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako je teren sa umjetnom podlogom bio zaleđen i pun snijega susret se odigrao kao da su uslovi normalni, a Realove djevojke su slavile s 0:3.

Inače, što se tiče meča u Bergamu interesantno da je UEFA insistirala na igranju, ali su oba kluba bila uporna i odlučna da se ne može, pa je na kraju meč i odgođen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi