UEFA izabrala najbolji mladi tim Lige prvaka, tu su igrači Reala, Bayerna, Salzburga, Dinama ...
Haaland se očekivano našao u ovoj postavi

Dani Olmo se našao u najboljoj postavi

UEFA izabrala najbolji mladi tim Lige prvaka, tu su igrači Reala, Bayerna, Salzburga, Dinama ...

S. Pašalić

UEFA je na svom zvaničnom Twitter profilu objavila najbolju postavu Lige prvaka sastavljenu od mladih igrača.

Postojala su dva kriterija kojim se UEFA vodila u svom izboru - da igrač nema više od 24 godine i da je debitovao u Ligi prvaka u 2019. godini ili da je prethodno imao ograničeno iskustvo u ovom takmičenju.

U najboljoj postavi su se tako našli igrači Napolija, Borussije Dortmund, Bayerna, Leipziga, Athletica, Genka, Bayer Leverkusena, Dinama, Reala, Salzburga i Intera.

Najbolja mlada postava Lige prvaka: Meret (Napoli); Hakimi (Borussia Dortmund), Pavard (Bayern Munich), Upamecano (Leipzig), Renan Lodi (Athletico Madrid); Berge (Genk), Havertz (Bayer Leverkusen), Dani Olmo (Dinamo Zagreb); Rodrygo (Real Madrid), Haaland (Salzburg), Lautaro Martinez (Inter).

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Top Komentari

muratbey
Ovo nije najbolji mladi tim nego najbolji tim debitanata u ligi prvaka u suprotnom bi Alphonso Davies bio tu koji je uz Haalanda najbolje ocijenjeni igrac ispod 21 godine
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi