Zna se koliko je Salzburg zaradio, ali koliko je zaista Borussiju koštao Haalandov transfer?

Dok su se svi "ogradili"...

Zna se koliko je Salzburg zaradio, ali koliko je zaista Borussiju koštao Haalandov transfer?

Mladi Erling Haaland iza sebe ima fenomenalnu polusezonu u dresu Salzburga koja mu je osigurala odličan transfer.

Interesa za 19-godišnjeg Norvežanina je bilo sa svih strana, pa i od onih najvećih evropskih klubova. Na kraju je mladi napadač, međutim, odlučio da je za njega najbolja opcija Borussia Dortmund, a jučer je njegov transfer u redove njemačkog velikana i ozvančen.

Ipak, treba reći da je mnoge iznenadila činjenica da je upravo Borussia uspjela dovesti dojučerašnjeg dragulja Red Bull Salzburga.

Jasno je međutim da je Haalandu u Borussiji redovna minutaža zagarantovana, a u Dortmundu će se moći i razvijati bez prevelikog pritiska. Međutim, tu je i finansijska strana priče.

Iako je u prvi mah objavljeno da je Borussia napravila odličan posao s obzirom da je Salzburgu isplatila 20 ili 22 miliona eura, cijena koju su Milioneri zapravo platili je mnogo, mnogo viša. A tu su i primanja mladog Norvežanina - ako je vjerovati tvrdnjama Bilda, Haaland će u Borussiji zarađivati osam miliona eura godišnje.

Osam miliona eura godišnje sve do 2024. je tek dio troška Borussije kada je Haaland u pitanju.

Istina je da je Borussia isplatila Salzburgu već pomenutu cifru, međutim, Milioneri su u konačnici za Haalandov transfer platili i više od 45 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Pored pomenutih 20 ili 22 miliona eura Salzburgu, Borussia je platila 15 miliona eura provizije menadžeru Mini Raioli, te dodatnih 10 miliona naknade za potpis ocu Erlinga Haalanda, Alf-Ingeu.

Britanski mediji pišu i da je Radiola tražio jako veliki procenat od eventualnog budućeg transfera Erlinga Haalanda, ali da dva kluba, zbog loših iskustava sa pomenutim menadžerom u prošlosti, nisu bila spremna pristati na takav uslov.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije