Pomjerena sjednica na kojoj se odlučuje o sudbini Miralema Pjanića za kvalifikacije!
Miralem Pjanić je na meču protiv Grčke (2:2) u Zenici dobio direktan crveni karton zbog prekršaja i još uvijek nije poznato na koliko utakmica će biti suspendovan.

Pred mečeve protiv Finske i Italije

Pomjerena sjednica na kojoj se odlučuje o sudbini Miralema Pjanića za kvalifikacije! · Saznajemo

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine početkom juna očekuju dvije nove utakmice u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Zmajevi su prošlog mjeseca odigrali dvije utakmice na domaćem terenu protiv Armenije i Grčke, te imamo trenutno četiri osvojena boda. Izabranici Roberta Prosinečkog u prvom meču su pobijedili Armeniju s 2:1, dok je protiv Grčke rezultat bio 2:2.

Bh. reprezentacija je bila veoma blizu da upiše pobjedu u Zenici protiv Grčke jer smo nakon 15 minuta utakmice vodili sa 2:0, ali su Grci u drugom poluvremenu došli do 2:2 i osvojili bod.

Situaciju u ovom meču otežao je Miralem Pjanić koji je zaradio direktan crveni karton zbog prekršaja nad igračem Grčke zbog čega još uvijek strepimo zbog toga jer se ne zna koliko će bh. veznjak biti suspendovan.

Disciplinska komisija UEFA-e ovu odluku trebala je donijeti 12. aprila, ali kako saznaje SportSport.ba ova sjednica pomjerena je za 25. april kada će se znati koliko će Pjanić propustiti utakmica.

Sigurno je da će zbog direktnog crvenog kartona Pjanić propustiti gostovanje u Finskoj koje je na rasporedu 8. juna, dok tri dana kasnije u Torinu igramo protiv Italije.

Da li će Pjanić moći igrati protiv Italije ili će dobiti još koju utakmicu kazne saznat će se 25. aprila kada zasjeda Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prema UEFA-inim pravilima Pjanića očekuje minimalno jedan meč suspenzije kao što je navedeno u članu 52.01 pravilnika.

Hoće li 29-godišnjak pauzirati i drugi meč ovisit će od izvještaja sudije Makkeliea jer disciplinska komisija UEFA-e u slučaju oštrijeg prekršaja ili procjene da se protivnik htio povrijediti ima pravo odrediti dužu suspenziju.

Top Komentari

Zoilomas
Nije bio crveni
4 0
Bosnian King1
Imamo jedan bod nije dva, j.... vas glupe
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi