Fotografija Ivana Perišića, a ispod grb Dinama: Ono što je ESPN uradio u Hrvatskoj bi bio skandal

Na Balkanu su svi u sekundi znali odgovor

Fotografija Ivana Perišića, a ispod grb Dinama: Ono što je ESPN uradio u Hrvatskoj bi bio skandal

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Ivan Perišić našao se u centru pažnje zbog videa koji je objavio ugledni ESPN, a mnogima nije ništa bilo jasno kada su uz njegovo ime vidjeli, između ostalih, i grb zagrebačkog Dinama.

Perišić je mnoge iznenadio kada je početkom ove godine odlučio da napusti Tottenham i vrati se u Hajduk iako se još uvijek nije oporavio od teške povrede koljena.

Njegov povratak u Splitu je izazvao nevjerovatnu euforiju i s nestrpljenjem se očekuje dan kada će Perišić debitovati u prvom timu Hajduka u kojem je ponikao, ali nije nikada zagrao za seniore kluba s Poljuda.

Perišić vrijedno trenira jer želi u što boljoj formi da se vrati na teren jer nije igrao još od septembra prošle godine.

Međutim, hrvatski reprezentativac neočekivano se našao u centru pažnje na društvenim mrežama jer je na TikToku objavljen video u kojem se našlo njegovo ime, ali i grb Dinama iz Zagreba što je na prvu mnoge zbunilo.

Oglasi

Ugledni ESPN je objavio video u kojem su dvojica fudbalskih zaljubljenika pogađala koji od navedenih fudbalera za koji od ponuđenih klubova on nije nastupao u svojoj karijeri.

Tako se između ostalih u ponudi pojavio i Perišić, a ESPN je dao očit odgovor jer se među ponuđenim klubovima našao i Dinamo. No, van granica Balkana taj podatak očito baš i ne znaju, te oni nisu uspjeli da pogode da Perišić nikada nije nosio dres zagrebačkog kluba.

Prvi od ponuđenih odgovora bio je Wolfsburg što nije tačno jer je Perišić igrao za taj njemački klub, a potom je drugi takmičar odgovorio da je to Borussia Dortmund što također nije bilo tačno.

Na kraju im je rečeno da je tačan odgovor bio GNK Dinamo Zagreb što ih je očito iznenadilo jer su klub s Maksimira odmah otpisali vjerujući da je Perišić tu igrao što najbolje pokazuje da u temu baš i nisu bili upućeni.

@espnuk

Naming the club they didn’t play for ❌ #Liverpool #Bayern #Inter #Milan

♬ original sound - ESPN UK
Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pored Perišića oni su pogađali istu stvar za Divocka Origija, Xherdana Shaqirija, Joachima Andersena i Adama Lallanu. Origija, Shaqirija i Lallanu su pogodili, dok za Perišića i Andersena to nisu uspjeli.

Inače, Perišić je još kao omladinac otišao u Sochaux, a prije povratka u Hajduk igrao je za KSV Roeselare, Club Brugge, Dortmund, Wolfsburg, Inter, Bayern i Tottenham.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Ipak je dinamo najveci klub iz hr
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi