Nakon remija Rome i Bologne, Juventus mora platiti 40 miliona eura Fiorentini

Nakon remija Rome i Bologne, Juventus mora platiti 40 miliona eura Fiorentini

E. Ganibegović

Nakon remija Rome i Bologne u 35. kolu Serije A i pobjede Juventusa nad Venezijom, Stara dama se i definitivno plasirala u Ligu prvaka. 

Tri kola do kraja sezone u elitnom rangu italijanskog fudbala, ekipa iz Torina nalazi se na četvrtom mjestu i ima nedostižnih deset poena prednosti u odnosu na rimske rivale Romu i Lazio koji imaju po 59 poena.

Zbog toga je momčad Massimiliana Allegrija prisiljena otkupiti Federica Chiesu, koji je bio na posudbi iz Fiorentine, što je bio jedan od uslova predviđenih ugovorom iz 2021. godine.

Viole će dobiti još 40 miliona eura u naredne tri godine, nakon što su u Firenci prvo izbrojali deset miliona eura za posudbu. U dosadašnjoj 61 utakmici za Juventus, Chiesa je zabio 18 puta i dodao 14 asistencija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Talijana čelnici Juventusa smatraju jednim od stubova na kojima će se izgraditi jaka momčad koja će ponovno dominirati nogometom Seriji A dugi niz godina. U napadu će biti uparen s još jednim bivšim igračem Fiorentine, koji je stigao na zimu, Dušanom Vlahovićem.

Podsjetimo, veznjak je početkom godine doživio tešku povredu ligamenata, a očekuje se da će se vratiti na teren sljedeće sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi