Ubijaju li draž Lige prvaka? UEFA spremila šokantnu odluku za svijet fudbala
Foto - EPA

Spremni su za promjene

Ubijaju li draž Lige prvaka? UEFA spremila šokantnu odluku za svijet fudbala

Midhat Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) spremila je poprilično šokantnu odluku za svijet fudbala.

Prema informacijama do kojih je došao madridski list AS, krovna kuća evropskog fudbala spremna je Sjedinjenim Američkim Državama dati organizaciju finala Lige prvaka.

UEFA je navodno spremna napraviti ovaj korak. Ranije se također govorilo na ovu temu, a i sam predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin je iskazao spremnost za ovako nešto.

"Moramo razgovarati o tome. Možda je to dobra ideja za budućnost. Ići iz Portugala u Azerbejdžan je isto kao put do New Yorka. Za navijaće neće biti problema", rekao je Čeferin prije nekoliko godina.

A ta 'budućnost' je očigledno došla. Navodno bi finale Lige prvaka 2024. godine moglo biti premješteno s londonskog Wembleyja u New York.

Još uvijek nema nikakvih zvaničnih odluka. Ipak, gdje ima dima ima i vatre i neće biti iznenađenje ako finale Lige prvaka budemo gledali direktno iz New Yorka.

Oglasi

Novac je u svakom slučaju najvažniji. Interes iz Sjedinjenih Američkih Država za ogranizaciju jednog takvog događaja je ogroman i finansijski bi UEFA sigurno prošla zaista fantastično.

Eventualna organizacija finala Lige prvaka u New Yorku 2024. godine bila bi odlična najava i za Svjetsko prvenstvo u fudbalu kojem će Amerika biti domaćin 2026. godine zajedno s Meksikom i Kanadom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Fudbal u SAD-u je u velikoj ekspanziji. Brojne velike zvijezde dolaze igrati u MLS, a reprezentacija ove zemlje je odavno itekako respektabilna.

Dolazak Lige prvaka dodatno bi podigao interes, ali bi i razočarao fudbalske fanatike u Evropi. Ipak, je Liga prvaka nešto što je za vezano Stari kontinent.

Top Komentari

SarajFK
Pa kad je cifutima iz izraela dozvoljeno da se takmice u Evropi i evropski klubovi morajuici u to leglo zla i igrati utakmice zasto onda nebi igrali i u drugim drzavama i na drugim kontinentima?
8 5
MaDaj
Stvarno ne vidim problem u ovoj situaciji ako ćemo da budemo realni, prošle finale, oba kluba dobili po 20,000 ulaznica dok je SAMO 12,000 prodato normalnoj raji (parizanima) ili u slučaju ovog predloga Amerikancima… ostatak ulaznica ide sponzorima … fakat moramo shvatiti da je fudbal globalna igra i da većina klubova/liga ima OGROMNE prihode od navijača izvan zemlje iz koje klubovi dolaze ..
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi