UEFA odgodila utakmicu Lige prvaka i zabranila dolazak gostujućih navijača

Rangers - Napoli

UEFA odgodila utakmicu Lige prvaka i zabranila dolazak gostujućih navijača

E. Škorić

Zbog smrti kraljice Elizabete II UEFA je donijela odluku o odgađanju utakmice između Glasgow Rangersa i Napolija.

Rangers i Napoli trebali su prvobitno da se sastanu u utorak od 21 sat, ali je UEFA odgodila ovaj duel za srijedu.

"To je zbog ozbiljnih ograničenja policijskih resursa i organizacijskih pitanja vezanih uz tekuće događaje nacionalne žalosti kraljice Elizabete II", odluka je objašnjena u službenom saopštenju UEFA-e.

UEFA je također naredila da se utakmica igra bez navijača italijanskog kluba, ali jednako neće biti dopušteno škotskim navijačima da idu na gostovanje u Napulj.

"Kao pitanje sportske pravde, navijačima Rangersa neće biti dopušteno sudjelovati u uzvratnoj utakmici u Napulju".

UEFA je također pozvala Italijane da poštuju odluku saveza i ne putuju u Škotsku na utakmicu. Također je uvjeravano da će navijači koji su već kupili ulaznice za ovo takmičenje dobiti povrat novca.

Smrt Elizabete II izazvala je veliki šok. Dotakao se i sportske sfer. Arsenal je za to saznao tokom utakmice Evropske lige protiv Züricha. Sukladno tome uslijedila je minuta šutnje prije početka drugog poluvremena. Isto je učinio i Manchester United prije utakmice protiv Real Sociedada.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U petak je vodstvo engleskog klupskog nogometa donijelo odluku da se ovog vikenda ne igraju utakmice.

"U znak poštovanja prema njenom veličanstvu kraljici Elizabeti, utakmice drugog kola Premier lige bit će odgođene ovog vikenda. Dodatne informacije o utakmicama Premier lige tokom razdoblja žalosti bit će dostavljene u dogledno vrijeme", stoji u saopštenju Premier lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi