UEFA motiviše reprezentacije: Liga nacija će sada svima biti zanimljiva

Povećali novčani fond

UEFA motiviše reprezentacije: Liga nacija će sada svima biti zanimljiva

E. Čaušević

UEFA je Ligu nacija pokrenula kako bi reprezentacije u što jačim sastavima igrale svaki meč, a poznato je da to nije bilo slučaj u prijateljskim utakmicama.

Prijateljske utakmice su služile da selektori odmaraju najbolje igrače i probaju neke nove, no UEFA je odlučila da to prekine. Liga nacija je počela prošli mjesec kao zamjena za prijateljske utakmice, a kao nagradu ekipe već u tom takmičenju mogu osigurati mjesto koje vodi na Evropsko prvenstvo.

Međutim, iz UEFA-e su poručili da nisu zadovoljni kako su selektori i fudbaleri shvatili ovo takmičenje. Najviše polemike izazvao je Cristiano Ronaldo koji očito ne želi igrati ove utakmice. Ipak, u UEFA-i su došli na zanimljivu ideju kako da riješe taj problem.

Naime, oni su kao motivaciju odlučili povećati nagradni fond za čak 50%. Najbolje četiri selekcije grupa u svojim jakosnim grupama koje idu u razigravanje će dobiti dodatnih 2,25 miliona eura umjesto planiranih 1,5, a ekipe  ekipe koje izbore na kraju plasman na EP kroz Ligu nacija dobijaju još po šest miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi