UEFA novčano kaznila Barcelonu

Zbog propusta iz grupne faze Lige prvaka

UEFA novčano kaznila Barcelonu

Endin Čaušević

Barcelona je ove sezone još jednom doživjela težak udarac u Ligi prvaka jer su izbačeni u polufinalu ovog takmičenja od Liverpoola.

Katalonski klub je dobro krenuo u grupnoj fazi gdje je bez većih problema stigao do prvog mjesta. S njima u grupi bio je i Tottenham koji se jedva plasirao dalje, a potom je londonski klub na iznenađenje svih došao do finala.

Barcelona je bila sigurna u obje utakmice protiv Tottenhama, a meč na Camp Nou ovih ekipa bio je ponovo tema UEFA-e. Naime, nakon skoro pola godine Disciplinska komisija je raspravljala oko propusta u Barceloni.

Naime, tada je došlo do nereda ispred stadiona kada su napadnuti navijači Tottenhama i zaključeno da je veliki propust napravljen u organizaciji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako su u Barceloni vjerovali da ovo neće biti tema sjednice Disciplinske komisije jučer su dobili neugodno iznenađenje kada ih je kontaktirala UEFA.

Odlučeno je da je Barcelona kriva za lošu organizaciju, te su novčano kažnjeni sa 20.000 eura. Također, radnici iz osiguranja koji su učestvovali u tuči moraju biti suspendovani na duži period.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi