UEFA utakmicu Lige nacija pomjerila na neutralni teren

Pala definitivna odluka

UEFA utakmicu Lige nacija pomjerila na neutralni teren

A. Čaušević
Teme:

Uslijed pandemije koronavirusa UEFA je primorana da promijeni mjesta odigravanja pojedinih utakmica Lige nacija.

Susret 2. kola grupe B Lige D između San Marina i Lihtenštajna igrat će se na tlu Italije, tačnije na stadionu Romeo Neri u Riminiju.

UEFA je ovu odluku donijela nakon saglasnosti oba nacionalna Saveza, ali i FS Italije koji je dao dozvolu da se utakmica igra u Riminiju.

San Marino je najlošije rangirana evropska selekcija, a ovo će biti drugi put u historiji da domaći meč igraju u inostranstvu. Prvi put se to desilo 1993. godine kada su Englesku dočekali u Bologni.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Inače, u prvom kolu svoj meč na neutralnom terenu igrale su selekcije Moldovija i Kosova. Susret na stadionu Ennio Tardini u Parmi okončan je rezultatom 1:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti