UEFA odabrala naziv za Evropsko prvenstvo sljedeće godine!

Odluka Izvršnog odbora

UEFA odabrala naziv za Evropsko prvenstvo sljedeće godine!

A. Čaušević

Na današnjoj videokonferenciji Izvršni odbor UEFA-e donio je niz odluka. 

Jedna od odluka tiče se i naziva Evropskog prvenstva koje će se održati 2021. godine nakon što je prolongirano za 12 mjeseci uslijed pandemije koronavirusa.

Čelnici evropske krovne fudbalske federacije su odlučili da se završni turnir najboljih selekcija Starog kontineta i dalje zove Euro 2020 bez obzira što će biti održan 2021. godine.

S obzirom da je do sada proizvedeno dosta robe i artikala sa aktuelnim logom promjena naziva bi značila bi njihovo uništavanje te stvaranje novih troškova proizvodnje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Ova odluka dozvoljava da se zadrži prvobitna verzija o proslavi 60. godišnjice održavanja Evropskih prvenstva (1960. -2020.)

Tako će Euro 2020 biti održan od 11. juna do 11. jula 2021. godine. Utakmice će se igrati u 12 gradova širom Evrope s tim da je još uvijek otvorena mogućnost da se promijene neki od domaćina.

Top Komentari

Ivica_Osim8
Nije odabrala, već valjda zadržala isti
3 2
Dtox
Money talks
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi