UEFA odbila Zvezdinu žalbu, kazna ostala ista

Navijačima zabranjena gostovanja

UEFA odbila Zvezdinu žalbu, kazna ostala ista

FK Crvena zvezda uputio je žalbu na odluku UEFA-e da navijačima ovog kluba zabrani organizovani odlazak na utakmice u Parizu i Liverpoolu.

Zabrana gostovanja dio je kazne koju je UEFA izrekla Zvezdi zbog ponašanja njenih navijača na revanš utakmici playoffa Lige prvaka u Salzburgu, kada su po okončanju susreta utrčali u teren da podijele radost sa svojim ljubimcima.

Međutim, UEFA je kategorično odbila Zvezdinu žalbu tako da će prvak Srbije biti bez podrške svojih navijača na utakmicama protiv PSG-a i Liverpoola.

Zvezdini najvatreniji navijači moći će putovati tek na posljednji gostujući meč grupne faze Lige prvaka protiv Napolija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Crvena zvezda već ima bogat dosije UEFA-inih kazni, a za navijačke ispade protiv Salzburga je klub iz Ljutice Bogdana dužan platiti i 30.000 franaka.

Top Komentari

BIHZm@j
Joj non stop ovih srba i suspendija, ratni zlocini, neke mustafe tamo vamo, vise su mi preko kurca
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi