UEFA odgodila elitna kola kvalifikacija za mlađe uzraste

Zvanična odluka

UEFA odgodila elitna kola kvalifikacija za mlađe uzraste

E. Čaušević
Teme:

Imajući u vidu novonastalu situaciju oko pandemije korona virusa COVID 19, UEFA je danas donijela odluku da se odgađaju svi kvalifikacioni turniri za mlađe uzraste, koji su se trebali održati od 14. marta do 14. aprila tekuće godine.

Odluka je donesena preventivno, kako bi se izbjegla situacija da igrači i igračice - među kojima je dosta maloljetnika - budu izolovani u karantine bez svojih porodica u zavisnosti od preporuka lokalnih vlasti.

Naša U19 ženska selekcija je izborila plasman u Elitni krug kvalifikacija tako da će morati čekati novi termin za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

UEFA je danas uputila i poziv za održavanje video konferencije u utorak, 17. marta sa rukovodstvima svih 55 saveza članica te predstavnicima ECA-e, FIFPro-a i evropskih liga.

Razgovaraće se o daljnjim koracima koje će evropski fudbal preduzeti u kontekstu pandemije koronavirusa, a u okviru domaćih i evropskih klupskih takmičenja kao i UEFA Eura 2020.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi