UEFA zakazala sastanak za 17. mart, tada će biti poznata sudbina nogometa u Evropi

Sastanak tek za pet dana

UEFA zakazala sastanak za 17. mart, tada će biti poznata sudbina nogometa u Evropi

Esmer Oštraković
Teme:

UEFA se, nakon što je nekoliko nacionalnih prvenstva suspendovano zbog Koronavirusa, odlučila oglasiti.

Naime oni su zakazali sastanak za 17. mart nakon kojeg će biti poznata sudbina nogometa u Evropi.

Oni su odlučili napraviti sastanak sa svim evropskim nogometnim savezima, predstavnicima FIFA-inog sindikata profesionalnih nogometaša, te sa Asocijacijom evropskih klubova, a naravno tema je samo jedna.

Širenje virusa uticalo je na mnoge sportske događaje, te je sport pao u drugi plan, utakmice se odgađaju ili igraju pred praznim tribinama, a to nije nikome u cilju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Tako će današnje utakmice Evropske lige, vjerovatno biti odigrane. Naravno ne sve, nego neke od njih, a UEFA je navodno ponudila da Sevilla i Roma odigraju jedan susret u Francuskoj koji bi odlučio putnika u narednu rundu takmičenja.

Osim Lige prvaka i Evropske lige, tema sastanka također će biti i Evropsko prvenstvo 2020. godine, ali i nacionalna prvenstva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi