UEFA šokirala Sjevernu Irsku: Ni krivi ni dužni su ispali

Rumuniji dodijeljena pobjeda

UEFA šokirala Sjevernu Irsku: Ni krivi ni dužni su ispali

E. Škorić

Sjeverna Irska je bez borbe ispala u Ligu C Lige nacija.

Sjeverna Irska večeras dočekuje Rumuniju, no bez obzira na ishod tog meča, ova selekcija seli u Ligu C.

UEFA je dodijelila Rumuniji tri boda zbog otkazane utakmice protiv Norveške u nedjelju, što je bilo dovoljno Rumunima da obezbijede treće mjesto i ostanak u Ligi B i naredne sezone.

Ova odluka je od UEFA-e zvanično donesena samo tri i po sata prije utakmice između Sjeverne Irske i Rumunije, pa ista večeras od 20.45 sati igra se bez ikakvog rezultatskog značaja.

Sjeverna Irska ostala je nedavno bez Evropskog prvesntva jer je kod kuće poražena od Slovačke, a u Ligi nacija je upisala osama poraza na zadnjih devet mečeva. Sezonu ranije bili su u istoj grupi sa BiH.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Govoreći u utorak, menadžer Ian Baraclough rekao je da neizvjesnost oko njihove sudbine s obzirom na otkazivanje meča Rumunije i Norveške neće utjecati na njihove pripreme za utakmicu u srijedu.

"Imamo plan igre, radili smo na stvarima i znamo prijetnje koje nas očekuju kada je u pitanju selekcija Rumunije. Mi idemo na pobjedu i to se neće promijeniti bez obzira na odluku UEFA-e".

Promo

Top Komentari

Jadnimi
Silni Irci su samo nas porazili u zadnjih 11 utakmica, bravo "ZMAJEVI"
11 0
_admirr.x
Kakva kletva ? Nije nama niko kriv sto imamo nesposobne igrace koji ne daju ni 10% onoga sto daju od sebe u svojim klubovima ;)
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi