Slovačka nakon produžetaka pobijedila Sjevernu Irsku i plasirala se na Evropsko prvenstvo

Gosti slavili sa 2:1

Slovačka nakon produžetaka pobijedila Sjevernu Irsku i plasirala se na Evropsko prvenstvo

E. Čaušević

Reprezentacija Slovačke večeras je nakon produžetaka pobijedila u gostima Sjevernu Irsku sa 2:1 i plasirala se na Evropsko prvenstvo.

Slovaci su dosta bolje otvorili večerašnji meč i zaprijetili u desetoj minuti kada je pokušao Rusnak, ali je lopta otišla preko gola. Ipak, samo sedam minuta kasnije Slovačka je povela sa 1:0.

Kucka je iskoristio grešku odbrane domaćih i ukrao loptu, te pogodio mrežu za 0:1. Sjeverna Irska je zaprijetila već u 21. minuti preko McGinna, ali je Rodak fantastično odbranio njegov udarac.

Do prvog poluvremena nismo vidjeli neku zanimljivu šansu, ali u nastavku je bilo dosta uzbuđenja. Sjeverna Irska je od samog početka krenula po izjednačenje. U 53. minuti pokušao je Washingtom, ali je Rodak ponovo bio siguran.

Slovačka je uspjela malo da smiri igru i činilo se da će izdržati nalete Sjeverne Irske i plasirati se na EP. No, u smom finišu meča šok za Slovake.

Sjeverna Irska je u 88. minuti poravnala na 1:1, a da za goste bude gora stvar svoju mrežu zatresao je iskusni Skriniar. Do kraja regularnog dijela je ostalo 1:1, te smo išli u produžetke.

Najbolju šansu u prvom produžetku vidjeli smo tek u 105. minuti kada je Hamšik imao odličnu priliku, ali je loše šutirao i golman Sjeverne Irske je odbranio to bez problema.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Slovaci su bolji bili i u drugom produžetku, a to su znali da iskoriste. Gosti su šokirali domaće u 110. minuti kada su poveli sa 2:1. Grešku iskusnog Evansa iskoristio je Duris koji sjajno pogađa mrežu domaćih i dovodi svoj tim na korak od Eura.

Sjeverna Irska je do kraja pokušala doći do gola i penala, ali Slovačka se odbranila i zasluženo plasirala na EP.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Osvetila nas Slovaćka!
7 2
user1583752673
Edin Visca najsretniji covjek na svijetu
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije