UEFA odredila i novi termin za preostale mečeve Lige prvaka i Europa lige

Nakon što je odgođen i baraž

UEFA odredila i novi termin za preostale mečeve Lige prvaka i Europa lige

A. Čaušević
Teme:

UEFA je na današnjoj videokonferenciji sa generalnim sekretarima svojih članica donijela nekoliko važnih odluka. 

Odlučenu je da se ponovo prolongira baraž reprezentacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koji će se nakon današnjeg dogovora igrati od 3. do 8. septembra.

Donesena je i važna odluka po pitanju nastavka takmičenja u UEFA-inim klupskim takmičenjima, Ligi prvaka i Europa ligi.

Ugledna njemačka televizija ZDF je izvjestila kako će se preostali mečevi nokaut faze Lige prvaka i Europa lige igrati od kraja jula te u augustu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za očekivati je uskoro i zvaničnu potvrdu ove odluke. Finale Lige prvaka će se igrati u Istanbulu, a Europa lige u Gdnjacku.

S ovom odlukom Nacionalni savezi će imati sasvim dovoljno vremena i prostora da naprave novi kalendar kako bi se završila ligaška i kup takmičenja za ovu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi