UEFA odredila posljednji rok: Liga prvaka bi se mogla igrati u do sada nezamislivom terminu

Sezona mora biti završena

UEFA odredila posljednji rok: Liga prvaka bi se mogla igrati u do sada nezamislivom terminu

A. Čaušević
Teme:

Nakon što je odgodila Evropso prvenstvo za godinu UEFA i ne razmišlja o odgađanju Lige prvaka i Europa lige jer bi to bio veliki finansijski udarac za krovnu fudbalsku organizaciju Evrope. 

Cilj je spasiti sva prvenstva, ali i Ligu prvaka i Europa ligu odigrati do kraja zbog čega bi se elitno klupsko takmičenje moglo igrati u do sada nezamislivom terminu.

Preostali ligaški i kup mečevi, te susreti Lige prvaka i Europa lige se moraju kompletirati u maju i junu pa UEFA razmišlja da se Liga prvaka i Europa liga igraju nedjeljom, dok bi se prvenstva igrala radnim danima po ubrzanom tempu.

Najugroženija je Italija gdje se mora odigrati 12 kola Serije A plus zaostale utakmice, Bundesligi i Premiershipu je ostalo po devet kola. U Premijer ligi BiH je ostalo još 11 kola plus polufinala i finale Kupa.

UEFA-in cilj je da se finale Europa lige održi 24. jjuna u Gdnjacku, a ono Lige prvaka tri dana kasnije u Istanbulu. Gazzetta dello Sport piše kako su već određene alternative.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Plan B za odigravanje finalnih utakmica su londonski Wembleyju i rimski Olimpico. Riječ je o stadionima gdje se trebalo Evropsko prvenstvo.

Najoptimističniji datum za "restart" je 14. april što znači da bi se za završetak sezone imalo 10 slobodnih vikenda i 9 slobodnih srijeda. Ukoliko bi se ponovo s fudbalom počelo 5. maja onda bi se vjerovatno igrao "final four" za osvajača Lige prvaka i Europa lige.

Top Komentari

Hakkinen
Ili ... ili... ili.... ovako onako i j.g potrefit cete nešto i neki datum. Samo nemojte lupati majke vam vaše glupe vijesti " čula kazala" dosta mi je ove Korone nemojte još i vi " handriti ". Lijep pozdrav
3 4
TiTu
Serie A ,Bundes Liga ,Premiership i ocekujes LaLigu a ono Premijer Liga BiH haha izbode mi oci ovaj novinar haha
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi