UEFA odredila rok za plan o nastavku Premijer lige BiH!

Zajedno s ostalim evropskim ligama

UEFA odredila rok za plan o nastavku Premijer lige BiH!

Admin Čaušević
Teme:

UEFA je odredila rok do kada će njene članice morati dostaviti planove za nastavak domaćih takmičenja, izvještava ugledni Sky Sports. 

Krovna evropska fudbalska organizacija je Savezima na posljednjoj video konfrenciji poručila da se plasman u eurokupove za narednu sezonu mora odrediti na osnovu sportskih zasluga, odnosno rezultata na terenu.

"Fudbalski savezi ili lige trebaju biti u poziciji da UEFA-i do 25. maja dostave plan o početku nastavka domaćih takmičenja uključujući početak i relevantni format takmičenja", navodi se u smjernici koju su uputili predsjednik Aleksander Čeferin te generalni sekretar Theodore Theodoridis.

Ovo znači da će NFSBiH i klubovi do 25. maja morati pronaći idealno rješenje za nastavak prvenstva, odnosno preostalih 11. kola Premijer lige te polufinalne i finalne utakmice Kupa BiH.

Savez je nadležnim ministartstvima već dostavio prijedlog mjera i procedura za mogući nastavak treniranja i odigravanja utakmica Premijer lige BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nova u nizu video konfrencija o nastavku Premijer lige BiH će biti održana danas. U diskusiji će učestvovati predstavnici klubova i NFSBiH, a glavna tema će biti mogući datumi o nastavku takmičenja.

Izvršni odbor UEFA-e će narednu konfernciju održati 27. maja kada se očekuje da bude donesena definitivna odluka da se završnica Lige prvaka i Europa lige odigra u augustu. Upravo iz tog razloga cilj je da se domaća takmičenja završe do kraja jula.

Top Komentari

Premier
Šta se ima nastavljati,svi su igrali sa svima po 2 puta. Sarajevo šampion!
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi