Novi finansijski fair-play bit će po uzoru na američki sport

UEFA novim pravilom uvodi revoluciju u svijet fudbala i više ništa neće biti isto

7

Komentari (7)

West
Sve bi to dobro bilo da mali klubovi neće najviše ispaštati. Npr bilo koji naš klub proda igrača jedva za 200 000 i odtoga smije potrošiti 70%. Šta će oni kvalitetno naći za to.
Arnel925
Nadam se da ce uskoro se vratiti Super liga. Ovo je kritično šta UEFA radi od fudbala
HarisADP
Ide sl sto posto eno tebas je spominjao
zizu82
Pa opet će veliki klubovi koji imaju ogromnu zaradu najviše trošiti.Eventualno neće moći dovesti veliki broj kvalitetnih igrača kao što sad rade PSG,CYTI,REAL....
denimen9
"Čini se kako dolazi kraj finansijski nadmoćnim klubovima i lako bi se moglo desiti da u narednim godinama gledamo mnogo atraktivnija evropska takmičenja." Nije tačno. Ovo će omogućiti i osigurati bogate klubove da samo oni troše mnogo, a sitna buranija ništa. Zapravo je ista situacija i sa FFP.
AFH1946
Ovo im je pametno, treba vratiti ono vrijeme kad je najskuplji igrač vrijedio 30-35 mil eura max
vence
E, ro da.. A boli Arapa qrac je li platio 150 mil nekoga i za kaznu jos 50 mil poreza.. Bice jos gore.. Jedino bi posteno bilo da postave npr da niko ne moze biti skuplji od 70 miliona, niti imati placu vecu od 10 mil.. Pa bujrum
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.