UEFA pokreće istragu protiv Mandžukića, moguća suspenzija?

Nakon udarca laktom

UEFA pokreće istragu protiv Mandžukića, moguća suspenzija?

Midhat Šljivak

Hrvatski fudbaler Mario Mandžukić mogao bi propustiti veliko finale Lige prvaka.

Razlog je udaranje igrača Monaca Fabinha laktom u polufinalu, a koje sudija nije Bjorn Kuipers nije vidio.

Ova situacija se dogodila u trenucima kada fudbaleri Monaca nisu željeli da izbace loptu, dok je na zemlji, zbog gaženja od strane Kamila Glika, ležao Gonzalo Higuain.

Mandžukić je pod svaku cijenu želio da zaustavi akciju. Namjerno je Fabinha udario laktom, ali to sudija Kuipers nije sankcionisao.

Ipak, hrvatski fudbaler bi mogao biti naknadno kažnjen. UEFA će navodno pregledati snimak i odlučiće o eventualnoj kazni za Mandžukića.

Kaznu bi mogao dobiti i defanzivac Kneževa Kamil Glik, koji je surovo nagazio Gonzala Higuaina i prošao je bez ikakve kazne.

Finale Lige prvaka biće odigrano 3. juna u Cardiffu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi