UEFA pokreće istragu, Zvezdi se smiješi nova ozbiljna kazna

Beograđani već strepe

UEFA pokreće istragu, Zvezdi se smiješi nova ozbiljna kazna

Fudbalski klub Crvena zvezda, koji će ove sezone nakon 27 godina čekanja ponovo zaigrati u Ligi prvaka, nalazi se pred novom kaznom UEFA-e.

Krovna kuća evropskog fudbala pokrenula je disciplinski postupak protiv Crvene zvezde zbog ispada navijača na revanš utakmici protiv Red Bull Salzburga odigranoj u Austriji (2:2), a glavni predmet istrage će biti upad navijača u teren nakon odmah po završetku utakmice.

To je nešto što UEFA ne toleriše i jasno je da će Zvezda biti žestoko kažnjena, a "pod lupom" će biti i ponašanje navijača na samoj tribini gdje je korištena pirotehnika. Na teren je bačeno nekoliko predmeta, dok je na stadionu pričinjena i određena materijalna šteta.

Disciplinska komisija UEFA-e će o ovom slučaju raspravljati 7. septembra, a tada bi trebalo biti poznato s kakvom će se kaznom suočiti beogradski klub.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zvezda ima bogat historijat kažnjavanja, najčešće zbog navijača. Tako je upravo protiv Salzburga, ali u prvoj utakmici, Marakana bila prazna zbog UEFA-ine zabrane prisustvovanja navijača, a sada u srbijanskom klubu strepe da bi se moglo ponoviti isto na nekoj od sljedećih utakmica.

Podsjetimo, Crvena zvezda se nalazi u grupi sa PSG-om, Liverpoolom i Napolijem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi