Direktor Crvene zvezde otkriva: Na plate godišnje trošimo 12 miliona eura

Terzić sasvim iskren

Direktor Crvene zvezde otkriva: Na plate godišnje trošimo 12 miliona eura

Fudbalski klub Crvena zvezda plasirao se u grupnu fazu Lige prvaka prvi put nakon 27 godina čekanja i time zaradio ogroman novac od UEFA-e.

Direktor beogradskog kluba Zvezdan Terzić je posljednjih dana najtraženija sportska ličnost među srbijanskim novinarima, a u posljednjem intervjuu za B92 govorio je o mnogim detaljima koji do danas nisu bili poznati javnosti.

Možda je i najzanimljivija Terzićeva izjava vezana za plate fudbalera za koje klub na godišnjem nivou izdvaja čak 12 miliona eura, što je ogromna cifra za ovdašnje standarde. Prema riječima jednog od čelnih ljudi kluba, Zvezda godišnje troši ukupno 20 miliona eura.

Terzić je istakao i da je Zvezda od prodaje Radonjića u Marseille zaradila "samo" šest miliona eura iako je transfer bio dosta bogatiji, te da je dovođenje Richmonda Boakyea bila želja broj jedan svih u Upravi. Sjajni napadač iz Gane je u Zvezdu stigao samo dan nakon historijskog remija sa Salzburgom (2:2) vrijednog grupne faze Lige prvaka, a nakon njega su stigla još dva provjerena fudbalera - Marin i Čaušić.

Terzić se osvrnuo i na komentare da je Crvena zvezda "državni projekat", rekavši da su te riječi zlonamjerne i da to nije istina. Ipak, podsjetio je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić bio velika podrška klubu onda kada mnogi nisu.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Direktor Crvene zvezde također vjeruje da je ova generacija fudbalera najbolja od one koja je 1991. godine postala prvak Evrope pobjedom nad Marseilleom u finalu Lige prvaka.

Podsjetimo, Crvena zvezda će u grupnoj fazi Lige prvaka igrati protiv PSG-a, Liverpoola i Napolija i to će biti prava prilika da se beogradski tim 'izmjeri' sa evropskim velikanima.

Top Komentari

Hz rajvosa
jebem ti mater četničku usta !!! jebo ti crvena zvezda mater
39 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi