UEFA ponovo odgodila utakmice baraža!

Odluka UEFA-e

UEFA ponovo odgodila utakmice baraža!

M. Šljivak

Evropska fudbalska federacija (UEFA) ponovo je odgodila utakmice baraža za Evropsko prvenstvo.

Na današnjem sastanku odlučeno je da će prioritet biti odigravanje klupskih takmičenja, pa su utakmice prolongirane od 3. do 8. septembra.

Prethodno su se ove utakmice trebale igrati u terminu od 26. do 31. marta, ali su prolongirane za juni. Ipak, odlučeno je da je prioritet završnica nacionalnih takmičenja, Lige prvaka i Evropske lige i baraž je ponovo odgođen.

Ova odluka je donesena na videokonferencijskom sastanku predstavnika UEFA sa zvaničnicima 55 nacionalnih saveza koji je održan danas.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zmajevi će u baražu za odlazak na Euro igrati protiv Sjeverne Irske u Zenici, a u drugi par doigravanja je Slovačka - Irska. Pobjednici će odlučiti putnika na Euro.

Podsjetimo, ranije je zbog pandemije koronavirusa odloženo i prvenstvo Evrope koje će se igrati u junu i julu 2021. godine.

Top Komentari

user1578922723
Taman da se oporave Baljić,Bolić,Hibić.
4 1
Arnel925
Svijet nikad vise neće biti isti i pitanje je hoće li se ikad igrati fudbal kao prije. Budućnost fudbala je sigurno bez navijača.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi