Kanga potpisao za Spartu, Zvezdi milion eura

Gabonac karijeru nastavlja u Češkoj

Kanga potpisao za Spartu, Zvezdi milion eura

Gabonski reprezentativac Guelor Kanga i dojučerašnji veznjak Crvene zvezde je potpisao ugovor sa praškom Spartom, a Beograđani su od njegovog transfera inkasirali pristojnu svotu novca.

Kanga je jučer stigao u Prag, što je potvrđeno i iz Sparte, kao bi obavio ljekarske preglede i riješio potrebnu papirologiju, a kako su se iz Zvezde na zvaničknom Instagramu oprostili od 27-godišnjeg Gabonca jasno je da je on i zvanično postao novi igrač češkog kluba.

Prema špekulacijama srbijanskih, ali i čeških medija Zvezda će od prodaje svog fudbalera inkasirati oko milion eura, dok bi milion eura trebala biti i godišnja primanja Kange u Sparti.

Inače, Kanga je u Crvenu zvezdu stigao 2016. iz ruskog Rostova kao slobodan igrač, dok je prije epizode u Rusiji nastupao za klubove u Gabonu.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Hvala i srećno! #fkcz #czv #crvenazvezdafk

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi