UEFA promijenila termine mečeva polufinala Lige prvaka

Suprotno tvrdnjama klubova

UEFA promijenila termine mečeva polufinala Lige prvaka

A. Čaušević
Teme:

Polufinaliste najjačeg klupskog takmičenja saznali smo sinoć. Sastat će se Real Madrid - Chelsea i PSG - Manchester City. 

UEFA je danas napravile određene promjene u terminima, suprotne onim koje je objavio Real Madrid na svojoj zvaničnoj stranici.

Iz Reala su mečeve protiv Chelseaja zakazali za 28. april i 4. maj, međutim UEFA je odlučila da bude drugačije.

Tako će Kraljevi i Plavci prvi susret na stadionu Alferdo Di Stefano igrati 27. aprila, a revanš na Stamford Bridgeu 5. maja.

Interesantno da će to biti prvi evropski okršaj ova dva tima još od 1998. godine. Tada je tim iz Londona u Super kupu pobijedio s minimalnih 1:0. Gol za pobjedu zabio je Gus Poyet.

To znači da će PSG 28. aprila na stadionu Parki Prinčeva biti domaćin Manchester Cityju, dok će se revanš susret igrati 4. maja na Etihadu.

PSG i City su igrali prije pet godina u četvrtfinalu Lige prvaka. Sa ukupnih 3:2 prošao je City. U Parizu je bilo 2:2, a u Manchesteru 1:0 za domaće. Odlučio je gol Kevina De Bruynea koji će i sada biti glavna uzdanica popularnih Građana. 

Sve četiri susreta igrat će se s početkom u 21 sat. Finale u Istanbulu na stadionu 28. maja na stadionu Kemal Ataturk.

Top Komentari

AndrejUdovicic
velika razlika
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi