UEFA mijenja pravilo o golu u gostima
Foto - EPA

Neće važiti u produžetku

UEFA mijenja pravilo o golu u gostima

M. Šljivak
Teme:

Evropska fudbalska federacija (UEFA) u petak će vjerovatno promijeniti pravilo vezano za golove u gostima, ali samo jednim njegovim dijelom.

Već godinama je na snazi pravilo po kojem, u slučaju istog broja golova u dvomeču, dalje prolazi tim koji je postigao više pogodaka u gostima.

Međutim, od naredne sezone bi se ovo pravilo trebalo promijeniti u UEFA takmičenjima, ali samo kada su u pitanju produžeci.

UEFA će na sastanku koji je zakazan za petak vjerovatno donijeti odluku o tome da pravilo za više pogodaka u gostima više neće važiti u produžecima.

To će značiti da gostujući timovi više neće imati veliku prednost ako postignu gol u produžetku, jer će pravilo gola u gostima važiti samo za 'regularnih' 90 minuta utakmice.

Na taj način će se ekipe izjednačiti po šansama za prolaz u produžetku, te gol gosta više neće važiti dvostruko kao što je to sada slučaj.

Treneri širom Evrope predlagali su da se pravilo o golu u gostima potpuno ukine, ali za sada UEFA nije dala potrebnu podršku za tako nešto.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Čelni ljudi evropske kuće fudbala smatraju da je za sada sasvim dovoljno da se ovo pravilo promijeni za produžetke, ali nema dileme da će se u budućnosti dosta raspravljati o dodatnim promjenama.

Veliki broj vrhunskih stručnjaka smatra da bi najbolje bilo da se pravilo potpuno ukine. Ipak, UEFA očigledno ne dijeli njihovo mišljenje, no pritisak je veliki i vidjet ćemo kakve će se odluke donijeti u narednom periodu.

Top Komentari

salt_city
Potpuno nepotrebno pravilo, sinoć smo vidjeli, ukupan rezultat 3 3 igraj produžetke i to je to..
5 1
Hzhzhzhzhzhzhzhzhzhzzhzh
Najbolje je kao u Copa Libertadores,da nikako ne vazi gol u gostima
4 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi