UEFA rigorzona: Zbog rasizma kažnjene tri reprezentacije u kvalifikacijama za EP

Utakmice iza zatvorenih vrata i novčane kazne

UEFA rigorzona: Zbog rasizma kažnjene tri reprezentacije u kvalifikacijama za EP

E. Škorić
Teme:

Evropska nogometna federacija (UEFA) bori se protiv rasizma, pa je odlučila da kazni tri svoje asocijacije, odnosno reprezentacije.

UEFA je tako danas saopštila da će zbog rasističkih povika na prošlim utakmicama kvalifikacija ispaštati Rumunija, Mađarska i Slovačka.

Sve tri selekcije morat će da naredne domaće utakmice igraju iza zatvorenih vrata, odnosno bez gledatelja, a uz to su dobili i novčane kazne.

Rumunija 15. oktobra igra protiv Norveške, Mađarska protiv Azerbejdžana, a Slovačka 10. oktobra s Velsom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Mađarski nogometni savez mora da plati 67,125 hiljada eura, 20.000 eura platit će Slovački nogometni savez, a Rumunski savez čak 83.000 eura.

Top Komentari

arsenalbih
sve "jake" nacije! a ne zna se ko su veci cigani
2 0
Mica
cigani sve
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi