UEFA objasnila zašto se iste noći nastavila utakmica između Danske i Finske

Na meti velikih kritika

UEFA objasnila zašto se iste noći nastavila utakmica između Danske i Finske

E. Čaušević

Prije dva dana na Evropskom prvenstvu gledali smo pravu dramu na meču Danske i Finske kada se na terenu srušio Christian Eriksen.

Eriksen je u samom finišu prvog poluvremena kolabirao i srušio se na teren, a njegovi saigrači su shvatili odmah da nešto nije u redu. Do dolaska ljekarskog tima Simon Kjaer je izvadio Eriksenu jezik iz usta i stavio ga u pravilan položaj što je sigurno spasilo ovog igrača.

U direktnom prenosu moglo se vidjeti kako ljekari pokušavaju da ožive Eriksena iako su ostali igrači stali ispred njega kako kamere ne bi snimale ono što se dešava.

Drama na Parkenu trajala je oko 15 minuta i na svu sreću ljekari su uspjeli da ožive Eriksena. Nakon toga on je na nosilima iznesen s terena i prebačen je u obližnu bolnicu.

Nakon što je stigla vijest da je Eriksen u stabilnom stanju UEFA je saopštila da će se nastaviti utakmica između Danske i Finske što se na kraju i desilo.

Danci su bili u potpunosi van sebe nakon svih dešavanja, a Finci su to iskoristili i uspjeli su da pobijede sa 1:0. Međutim, mnogima nije bilo jasno zbog čega je ovaj meč nastavljen iste noći.

Oglasi

UEFA-u je danas žestoko kritikovao i legendarni danski golman Peter Schmeichel koji je poručio da se meč nije smio nastavljati.

"Vidio sam zvanično saopštenje UEFA-e na kojime se navodi da su igrači insistirali da se igra. Znam da to nije istina. Bile su im ostavljenje tri opcije. Jedna je da igraju odmah i da se odigra preostalih 50 minuta, sljedeća je bila da se igra sljedeće dana (nedjelja) od 12 popodne i odigra ostatak utakmice. Treća opcija je glasila da utakmicu izgube službenim rezultatom 3:0", rekao je Schmeichel.

Nakon svih kritika zbog ove odluke odlučila je danas da se oglasi i UEFA zvaničnim saopštenjem.

"Sigurni smo da smo situaciju tretirali s velikim poštovanjem prema onome što se desilo i prema igračima. Odlučeno je da će se utakmica nastaviti tek nakon što su oba tima pristala da završe meč iste večeri", saopštila je UEFA.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Mnogi su kritikovali UEFA-u jer smatraju da Danci nisu zaslužili poraz u ovoj utakmici jer su bili dosta bolji tim.

Top Komentari

Ajdin K
Da su dobili vjerovatno im ne bi smetalo
7 0
bk123
Kako vama tako je i Fincima bilo
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti