"Nevjerovatno je da su se igrači vratili na teren i pokušali da odigraju utakmicu što bolje"

Selektor Danske ponosan na svoj tim

"Nevjerovatno je da su se igrači vratili na teren i pokušali da odigraju utakmicu što bolje"

Endin Čaušević

Reprezentacija Danske sinoć je poražena u prvom kolu grupne faze Evropskog prvenstva protiv Finske (1:0).

Finska je napravila veliko iznenađenje u Kopenhagenu i uspjela je da pobijedi i dođe do tri boda, ali čini se da Dance uopšte neće toliko pogoditi ovaj poraz.

Naime, Dancima je najbitnije da je Christian Eriksen van životne opasnosti nakon što se srušio na terenu u finišu prvog poluvremena.

Eriksen je izgubio svijest i srušio se na teren, a saigrači su odmah shvatili da nešto nije u redu.

Simon Kjaer je bio najpribraniji i izvadio je Eriksenu jezik i stavio ga u pravilan položaj. Nakon toga stigli su i ljekari koji su oživljavali Danca na terenu što je sve šokiralo.

Ostali igrač Danske stali su oko Eriksena kako kamere ne bi mogle snimiti ove potresne scene na Parkenu.

Eriksen je na svu sreću uspio da se probudi i prebačen je u bolnicu. Tada je javljeno da je u stabilnom stanju, te je čak poslao svojim saigračima poruku i tražio je od njih da nastave meč.

U dogovoru igrača oba tima odlučeno je da se utakmica nastavi, a na kraju Finska je uspjela da postigne pogodak i dođe do tri boda. Međutim, selektor Danske, Kasper Hjulmand, je ponosan na svoje igrače što su uopšte odigrali meč.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Imali smo dvije opcije, a to je da igramo meč danas ili da ga nastavimo sutra u 12 sati. Svi su bili saglasni da to bude večeras. Ne možete igrati utakmicu s takvim osjećajima nakon svega. Pokušali smo da pobijedimo. Zaista je nevjerovatno kako su igrači uspjeli da se vrate na teren i pokušaju što bolje da odigraju utakmicu", rekao je Hjulmand.

Svi se nadaju da će se Eriksen što prije uspjeti oporaviti i vratiti na fudbalski teren. No, teško je očekivati da ćemo ga gledati u dresu Danske u ostatku Evropskog prvenstva.

Top Komentari

covid
Corona garant
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi