Igrači Danske komunicirali sa Eriksenom, selektor otkrio njegove riječi

Još uvijek traju pretrage

Igrači Danske komunicirali sa Eriksenom, selektor otkrio njegove riječi

S. Mlaćo

Christian Eriksen je još uvijek u bolnici nakon što se srušio na subotnjoj utakmici Danske i Finske.

U samom finišu prvog poluvremena danski reprezentativac se srušio na teren, a svima je bilo jasno da nešto nije u redu s njim.

Jedan od saigrača je prišao i vidio da je Eriksen bez svijesti, te je tražio hitno da dođe ljekarski tim kako bi mu pomogao.

Javnost je najviše oduševila prisebnost Simona Kjaera koji je izvadio jezik Eriksenu i stavio ga u pravila položaj čime mu je sigurno spasio život do dolaska ljekarskog tima.

U direktnom prenosu moglo se vidjeti kako su ostali saigrači stali oko Eriksena kako kamere ne bi snimile šta se dešava jer se u jednom trenutku moglo vidjeti kako ljekari oživljavaju igrača Danske.

Na svu sreću ljekari su uspjeli da ga ožive, te je on odmah prebačen u bolnicu. Utakmica je prekinuta, ali su svi mogli da odahnu kada je stigla vijest da je Eriksen u stabilnom stanju, te da se vrše dodatne pretrage.

Oglasi

Danski selektor Kasper Hjulmand je kazao da su jučer on i igrači videopozivom razgovarali sa Eriksenom.

"Rekao je da se ne sjeća šta se desilo, a jako je bio zabrinut za svoju porodicu i sve nas. Igračima je rekao da lošije izgledaju od njega i poručio im da se osjeća kao da može na trening. On je veliki igrač, veliki čovjek, nadamo se da će se vratiti na teren i nastaviti igrati", otkrio je Hjulmand.

UEFA je odlučila Eriksena proglasiti igračem utakmice koja je kasnije nastavljena i u na kojoj su Finci slavili sa minimalnih 1:0.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Nakon svega oglasio se i Eriksenov bivši kardiolog Sanjay Sharma koji je otkrio da su njegovi dosadašnji testovi bili u najboljem redu, te da nije bilo nikakvih naznaka da Danac možda ima problema sa srcem.

"Pomislio sam, Bože postoji li nešto što nismo vidjeli? Ali pregledao sam

Top Komentari

EmirEmir111
Sljedeci tekst o Eriksenu nemojte zaboraviti kopirati taj gornji dio teksta ni slucajno..
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi