UEFA sastavila idealan tim od trenera Evropske lige

Ovaj tim bi se borio za titule

UEFA sastavila idealan tim od trenera Evropske lige

S. Bošković

UEFA je danas analizirala 48 trenera koji vode klubove u Evropskoj ligi, te su od njih 48 sastavili idealni tim. 

Kriterij je bio uspješnost, odnosno biografija, a i prostor bivše Jugoslavije ima svog predstavnika. To je hrvatski trener Igor Tudor, koji trenutno vodi PAOK. 

Krovna kuća evropskog nogmeta između stativa je postavila trenutačnog trenera Club Bruggea, Micheal Preud'hommea, a zadnja linija ovog tima je veoma impresivna. Mauricio Pochettino (Tottenham), Frak De Boer (Ajax), Henning Berg (Legia Warsawa), te Willy Sagnol, trener francuskog Bordeuxa.

U veznom redu je Tudor, a partneri su mu legenda Reala i aktualni trener Fiorentine, Paulo Souza i Michel, koji vodi Marseille.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Trojac u napadu čine Temur Ketsbaija (APOEL), Ernesto Valverde (Athletic Bilbao), te Sa Pinto (Belenenses).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.