UEFA skratila listu rivala za FK Sarajevo i FK Željezničar: Moglo je i bolje, ali i gore!

Najveća dva bh. kluba u Konferencijskoj ligi

UEFA skratila listu rivala za FK Sarajevo i FK Željezničar: Moglo je i bolje, ali i gore!

Admin Čaušević

FK Sarajevo i FK Željezničar saznali su po pet mogućih protivnika u prvom pretkolu Konferencijske lige. 

FK Sarajevo će imati status nositelja i mogući rivali Bordo kluba su: Torpedo Kutaisi, Balzan, Neman Gordno, Egnatia i Cosmos.

Za Bordo klub bi svakako najpoželjnije bilo izbjeći gostovanje gruzijskom Torpedu, dok se kao najpoželjniji rival ističe Cosmos iz San Marina.

Balzan sa Malte je prije nekoliko godina već gostovao u BiH kada je ga je u kvalifikacijama za Europa ligu izbacio Željezničar. 

Neman Gordno i Egnatija su predstavnici iz Bjelorusije i Albanije. Bordo klub je na papiru favorit, međutim sigurno bi bilo poželjnije da se izbjegnu.

Oglasi

FK Željezničar kao nenositelj će za rivala dobiti jednog od sljedećih pet klubova: Maribor, Alashkert, Dinamo Batumi, La Fiorita 1967, Dinamo Minsk.

Sarajevski Plavi već u prošlosti nose neuogdna iskustva igranja sa Mariborom koji istina nije snažan kao nekad. 

Na Grbavici bi zasigurno svi do jednog potpisali da kao rivala u prvom pretkolu dobiju predstavnika San Marina, La Fioritu 1967.

Alashkert iz Armenije, Dinamo Batumi iz Gruzije i bjeloruski Dinamo iz Minska nisu atraktivni, ali su itekako neugodni rivali i predstavljali bi glavobolju za Željezničar.

Žrijeb prvog pretkola Konferencijske lige je od 13 sati.

Podsjećanja radi, prvi mečevi se igraju 12. jula, a revanš susreti su sedam dana kasnije. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

likCedoGroba
Zeljo bez santosa je nista.
2 2
789012455
Po ovom tekstu ispade najbolje da nikoga ne izvuku.Pa nije Fejnord u bubnju ili Sevilja...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi