UEFA sprema promjene i za U21 reprezentacije, Bosni i Hercegovini će biti još teže

Promjena formata kvalifikacija

UEFA sprema promjene i za U21 reprezentacije, Bosni i Hercegovini će biti još teže

A. Čaušević

Prema svemu sudeći na sastanku Izvršnog odbora UEFA-e doći će do promjena i u formatu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo igrača do 21 godine. 

Na Evropsko prvenstvo pored domaćina Slovenije i Mađarske treba se plasirati devet pobjednika kvalifikacionih grupa, najbolji drugoplasirani tim te četiri pobjednika baraža između preostalih osam drugoplasiranih timova.

Ipak, prema najavama iz Nyona baraž bi mogao biti ukinut, pa bi na EURO osim domaćin i pobjednika grupa išlo pet najboljih drugoplasiranih timova.

To baš i nije ohabrujuća vijest za U21 reprezentaciju i selektora Slobodan Starčevića. Naši mladi fudbaleri su trenutno četvrti na tabeli u grupi sa Belgijom, Njemačkom, Velsom i Moldavijom.

Poslije četiri odigrane utakmice mladi reprezentativci BiH su skupili četiri boda, vodeća Belgija ima sedam iz četiri utakmice, a drugplasirana je Njemačka sa šest iz tri susreta.

Sasvim je jasno da će Stračeviću i njegovim izabranicima ukoliko žele na Euro sada biti potreban minimalno dvocifren broj bodova iz preostale četiri utakmice ukoliko žele da završe među prva dva mjesta.

Inače, ključan sastanak UEFA-ini čelnici će održati 17. juna kada će biti potvrđen kalendar i format svih takmičenja pod okriljem krovne evropske fudbalske federacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi