Starčević i zvanično novi selektor mlade reprezentacije

Imenovan na sjednici IO N/FSBiH

Starčević i zvanično novi selektor mlade reprezentacije

Mlada fudbalska reprezentacija BiH konačno je dobila novog selektora.

Potraga za selektorom trajala je otkako je Vinko Marinović odlučio napustiti tu funkciju i preuzeti FK Sarajevo, a na današnjoj sjednici Izvršnog odbora N/FSBiH zvanično je imenovan novi.

Zmajiće će u narednom periodu, kako se i najavljivalo, voditi doskorašnji strateg Radnika iz Bijeljine Slobodan Starčević koji će svoj debi imati već 31. marta u duelu protiv selekcije Belgije na Grbavici.

Starčeviću će na klupi U21 reprezentacije asistirati Mario Ivanković iz Zrinjskog te direktor Omladinske škole FK Željezničar Haris Alihodžić, dok će za rad sa golmanima biti zadužen Zoran Sofrenić koji radi u Radniku.

Naš nacionalni tim u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo zauzima četvrto mjesto nakon četiri odigrane utakmice. Ostvarena je jedna pobjeda (Moldavija – 4:0), jedan remi (Belgija – 0:0) i dva poraza (Njemačka – 0:2, Vels 0:1).

Top Komentari

nightcry
ja sam se nadao Kruniću, nije je on đaba izvukao Borac iz 2.lige u vrh PL, a i Srbin je po našem sistemu vrijednovanja pa je ispunjavao i taj uvijet....
3 0
starmac
Gdje ovog kloca nađoše.Još samo treba neki predstavnik SEJDIĆ i FINCI pa da upotpune klupu.Fino su i birali,po nacionalnosti a ne po znanju i kvaliteti.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi