UEFA udovoljava pojedinim reprezentacijama: Dva nova termina za baraž!

Ugledni Daily Mail piše

UEFA udovoljava pojedinim reprezentacijama: Dva nova termina za baraž!

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina bi baraž za Evropsko prvenstvo 2021. godine mogla izboriti šest do sedam mjeseci kasnije!

Prema prvom planu razigravanje za završnu smotru najboljih evropskih selekcija trebalo se igrati krajem marta, međutim zbog pandemije koronavirusa susreti će se prema svemu sudeći igrati šest mjeseci kasnije.

UEFA je prvo baraž odgodila za juni, zatim je na posljednjoj konfrenciji odlučeno da se sve reprezentativce utakmice prolongiraju za septembar. Ipak, trebalo bi doći do dodatne odgode.

Naime, ugledni Daily Mail piše da će se baraž igrati u oktobru ili novembru i to bez prisustva publike.

S obzirom da bi nova sezona trebala početi u septembru pojedine reprezentacije od 16 učesnika play offa su zatražile da njihove prve utakmice u novoj takmičarskoj godini ne budu utakmice baraža.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Nakon toga je UEFA je zajedno sa reprezentacijama učesnicima baraža uključujući reprezentacije Škotske, Sjeverne Irske i Irske počela raditi na novim terminima baraža, a prema svemu sudeći bit će rezervisani oktobar ili novembar.

Podsjećanja radi, Bosna i Hercegovina će u polufinalnom duelu na Bilinom polju dočekati Sjevernu Irsku, a u slučaju pobjede igrat će protiv boljeg iz duela Slovačka - Irska, također kao domaćin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi