UEFA za ponedjeljak zakazala hitan sastanak: Otkazuje se Liga nacija?

Daily Mirror izvještava

UEFA za ponedjeljak zakazala hitan sastanak: Otkazuje se Liga nacija?

A. Čaušević

UEFA je za ponedjeljak zakazala hitnu video konferenciju sa svojim članicama. Glavna tema konferencije bit će sljedeće izdanje Lige nacija. 

Daily Mirror piše kako je konačno došlo vrijeme da se porazgovara i o drugim UEFA-inom reprezentativnom takmičenju te se ne isključe mogućnost otkazivanja drugog izdanja Lige nacija.

S obzirom da se na jesen očekuje zgusnut raspored u klupskom fudbalu vrlo bi se lako moglo desiti da reprezentativnog fudbala ne bude do naredne godine.

Kako je za sljedeće ljeto zakazan Euro 2020 bit će nemoguće u kratkom vremenu održati dva završna turnira zbog čega bi se moglo desiti da predstojeće izdanje Liga nacija, drugo po redu "postane prašina", navodi Mirror.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Bosna i Hercegovina bi na jesen trebala igrati nekoliko veoma jakih utakmica s obzirom da je izvučena u grupu sa Italijom, Nizozemskom i Poljskom, ali je njihovo odigravanje za sada upitno.

Međutim, Zmajeve očekuje i baraž za Evropsko prvenstvo zbog čega će UEFA dati prioritet tim utakmicama. Definitivna odluka na o Ligi nacija, Europa Ligi i Ligi prvaka će biti donesena na kongresu Izvršnog komiteta UEFA-e 27. maja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi